Blog

COM TROBAR FEINA

Dilluns, 13 Febrer 2023

Sabem que “buscar” feina és una experiència complicada. Moltes vegades no sabem per on començar ni on dirigir-nos. En aquest apartat et donem els millors consells per trobar la feina que busques. No deixis que se t’escapi cap oportunitat.

FES-TE LES PREGUNTES ADEQUADES

Posar-se a buscar feina és per a moltes persones una tasca desagradable i desmotivadora. Normalment ens trobem en una situació d’inseguretat econòmica i personal que ens projecta una imatge molt negativa de la tasca que ens espera.

Sovint ens hi posem de forma ràpida i desordenada, ja que volem trobar feina el més ràpid possible i deixar enrere aquesta mala experiència. Aquest és un dels primers ERRORS! Para’t un moment i analitza la teva situació. No volem caure a la línia de sortida.

És molt important pensar i fer-se les preguntes adequades per iniciar aquesta tasca que ens ha d’obrir les portes a una nova feina. On m’agradaria treballar? Què sé fer? Quins horaris puc realitzar? Quina formació i experiència puc aportar? Quines persones conec que em puguin ajudar? I així un llarg etcètera que et guiarà per fer els passos adequats.

Analitza la situació i planteja-la com una oportunitat de millorar la teva situació.

EL TEU CURRÍCULUM, LA TEVA IMATGE

Fer un bon currículum és vital per aconseguir una entrevista. Tot i que tinguis contactes o portis una molt bona carta de recomanació, has de tenir ben clar que el currículum és una de les eines principals per trobar feina, sobretot en la cerca per internet o al visitar les empreses en què estàs interessat.

Ha de ser clar i concís, breu dins la mesura del possible, actualitzat i millor si està orientat a l’oferta que t’interessa. És molt important que no tingui faltes d’ortografia ni guixades d’última hora i per acabar, recorda que una imatge diu més que mil paraules, així que tria molt bé la fotografia! Res de fotos amb els amics retallades, busca una foto de carnet actual, i si no la tens, fes-la.

Necessites informació sobre les dades que no poden faltar al teu CV? Entra al nostre blog i entra a l’article en què parlem de com elaborar un currículum!

ORGANITZA'T

És molt important que tinguis els passos a seguir molt clars abans de posar-te les mans al cap. Què he de fer ara? Per on començo? Aquí et deixem el camí a seguir en tota cerca de feina.

Primer de tot, et recomanem que miris els teus contactes; internet és un gran amic a l’hora de buscar feina, però no podem oblidar la importància d’una carta de presentació. Fes veus amb els teus amics de la situació en la qual et trobes, i analitza si algun d’ells et pot promocionar a la seva empresa.

Però no et quedis aquí parat, com a segon pas entra a internet i busca a les xarxes socials, portals de cerca de feina, i les empreses que t’interessen. Trobaràs moltes pàgines que t’ajudaran a buscar feina i on podràs enviar el teu currículum.

Com a tercer i últim pas, visita les empreses que t’interessen més. Moltes vegades ens quedem asseguts davant el telèfon després d’enviar per tot internet el nostre CV, esperant que ens truquin. No estiguis parat! Si t’interessa molt una vacant, visita l’empresa. A vegades es tracta d’estar en el lloc adequat en el moment adient.

A BUSCAR!

Buscar feina no es limita a internet i les empreses que coneixes, a vegades tornar als mètodes passats ens pot ajudar a no quedar-nos parats. Visita els voltants de la teva ciutat, mira quines empreses hi ha al teu voltant i busca informació d’aquelles que creus que et poden interessar.

Deixa el teu currículum a les persones adequades, pregunta sempre per l’àrea de recursos humans i queda’t amb el nom de la persona que l’ha rebut. I sobretot, fes un seguiment dels currículums que has anat presentant. Llegeix la premsa local i mira les ofertes de feina que es publiquen. Visita ajuntaments, INEM i serveis locals a l’àrea de cerca de feina. Àmplia les teves possibilitats i no et faci por sortir al carrer.

PACIÈNCIA I PERSEVERANÇA

Un cop estàs en moviment és habitual la impaciència. Han passat dues setmanes i ningú em truca... he deixat més de cinquanta CV per tota la meva zona i una altra cinquantena per internet sense resposta... Una actitud negativa no ens ajuda! Tot té el seu procés lògic, i trobar feina moltes vegades no és una cosa d’avui per demà. Sigues pacient i no et desesperis. És molt important mantenir una actitud positiva i no transmetre el teu neguit a les empreses que visites. I sigues perseverant! No pensis que ja has fet tot el que podies fer i et quedis a casa assegut esperant el resultat. Continua en moviment, segueix mirant les noves ofertes que van sortint i no perdis oportunitats noves.

ENTREVISTA, TROBA ELS TEUS PUNTS FORTS I DEIXA LES PORS A CASA

L’entrevista de feina és l’oportunitat que has estat buscant. Tot l’esforç d’aquests dies està començant a obrir portes i sembla que alguna cosa deus haver fet bé si t’han trucat. Així doncs, perquè tinc tanta por? Perquè em tremola tot i penso en quin moment vaig creure que seria un bon perfil per l’empresa? Fora males vibracions! És el moment de donar la cara!

El teu currículum ha agradat, aquest era el primer pas i l’has fet bé. Ara és el moment de posar-hi fil a l’agulla i demostrar els teus punts forts. Prepara’t bé per la situació. Analitza quin tipus de feina t’ofereixen i quina impressió és l’adequada pel lloc de treball. Vesteix de forma neutra, deixa les samarretes amb eslògans a casa! Documenta't sobre l’empresa (internet és un molt bon aliat) prepara aquelles coses sobre tu que vols destacar, i analitza els teus punts dèbils perquè no et frenin. A vegades pot ser una bona idea fer una presentació per un mateix. Agafa el teu CV i mira quines preguntes et poden fer i quina és la millor resposta. Procura recordar les dates i les tasques que has fet a les empreses anteriors, és pregunta assegurada! Respon de forma directe i mira de no estar nerviós, estàs prepara’t i ho saps. Mai diguis mentides o exageris la teva experiència. La sinceritat és vital i evitarà situacions incòmodes. I un últim consell... sigues puntual!

Publicat a Consells

COM FER UN BON CURRÍCULUM

Dilluns, 13 Febrer 2023

Un currículum ha de ser una representació clara i concisa d’un mateix. Hem d’entendre que la persona que ens avaluarà per el lloc de treball que volem aconseguir, veurà en aquest tros de paper una representació a nivell professional de nosaltres mateixos. És una primera impressió i com ja ens han dit moltes vegades... les primeres impressions són molt importants.

El CV te una triple funció que s’ha d’entendre a la perfecció avanç de redactar-lo:

- Carta de presentació: Et permet presentar-te al teu futur entrevistador.

- Informació: Ens permet expressar tota aquella informació que volem destacar de nosaltres mateixos a nivell personal, professional i formatiu.

- Una vegada passada l’entrevista, li permetrà a l’entrevistador recordar totes aquelles dades teves que d’un altre manera potser no tindria en compte.

A partir d’aquest punt, anem a treure el màxim partit a la nostra “targeta de presentació”

Estructura d’un CV i informació que no pot faltar.

Dades personals:

Nom, cognoms, DNI o NIE, lloc i data de naixement, direcció personal, número de contacte i direcció de correu electrònic.

Formació acadèmica:

Estudis realitzats informant les dates d’inici i fi, centre i lloc on s’han realitzat.

Altres títols i cursos:

Estudis complementaris que has realitzat i t’interessa destacar. També han d’estar ben informats amb les dates, el centre i el lloc on s’han realitzat.

Experiència professional:

Per realitzar aquest apartat de forma professional i correcta et recomanem que demanis la vida laboral a la seguretat social. Les dades que s’han de posar són les següents: empresa, ocupació a l’empresa, data d’inici i data fi i un resum molt breu de les tasques realitzades. (Convé recordar que menys és més: informa només aquelles coses que siguin necessàries i fes-ho de forma resumida i concisa, sense exageracions). És important que la informació professional estigui ordenada (no importa si està ordenada de més actual a més antiga o a l’inversa)

Idiomes:

En aquest apartat indicaràs els idiomes que has estudiat, així com el nivell que tens en comprensió, parla i escriptura. Si tens algun títol certificat en idiomes has d’indicar-ho en aquest apartat (per exemple, el First Certificate)

Informàtica:

Comenta aquells coneixements informàtics dels que disposis i siguin rellevants per la feina: sistemes operatius, processadors de text, fulles de càlcul, bases de dades, programes específics, internet, etc.

Altres dades d’interès:

En aquest últim apartat pots destacar tot allò que consideris important i no es pugui afegir a cap altre lloc: carnet de conduir, disponibilitat horària, incorporació immediata, etc.

Consells:

Mira que el teu CV no ocupi més de dues pàgines

Vigila les faltes d’ortografia

Presenta sempre el teu CV en perfecte estat, sense arrugues i fet per ordinador.

La fotografia ha de ser actual i de carnet. No posis mai una foto retallada amb un fons que no sigui blanc o neutre.

A ser possible, abans d’enviar-lo, intenta que el revisi algú de confiança

Utilitza sempre una lletra estàndard i amb una mida adequada per la seva lectura. 

Publicat a Consells

Tempogest, Empresa de Treball Temporal, és la solució de recursos humans ideal per la teva empresa. Aprofita la nostra experiència en el sector laboral i de selecció de personal. Treballem a tota la província de Girona.

Pg. Països Catalans 89-91, 17190 Salt (Girona)